Nekad odigrano, nikad napisano: Cyberpunk 2077 i Snowrunner

SNOWRUNNER – SPORO, STRPLJIVO I (DONEKLE NAPORNO)

Nastavivši tradiciju Mudrunner serijala, Focus Home Interactive je 2020. godine objavio Snowrunner, izuzetno tešku simulaciju vožnje terenskih vozila po nepristupačnim, snijegom, ledom i blatom okovanim prostranstvima.

Ako ste igrali naslove Mudrunner serijala, znate da su to igre koja ne samo da nagrađuju strpljivost, već je kombinacija strpljivosti, taktiziranja, promašaja i ponovnih pokušaja jedini način da se ove igre igraju. U Snowrunneru, vozit ćete zaleđenim i blatnjavim regijama Rusije, Amerike i Aljaske, a mape su i do četiri puta veće od onih u Mudrunneru, što je dovoljno za desetine sati igranja. Iako mape jesu veće, nisu prazne, a sablasnim prostranstvima u kojima vlada teška skila prirode dominira izuzetna atmosfera usamljenosti i izolacije. Ukoliko pogledate ovaj trailer i zaigrate igru, sigurno ćete pronaći poveznice između elemenata atmosfere.

Ford, CAT i Pacific su samo neka od licenciranih vozila koja možete voziti u igri. Svako vozilo je vjerno izmodelirano, iznutra i izvana, ima svoje karakteristike i u zavisnosti od zadatka i terena, nećete vozilima samo prelaziti igru (i distancu), već izvlačiti i druga vozila iz teških govana. Vozila se mogu i nadograditi, a različiti dodaci pomožu, uslovno rečeno, lakšem obavljanju misija.

Ukoliko se nikad ranije niste susreli sa Mudrunner serijalom koji je preteča Snowrunnera, u oba serijala borite se sa izuzetno nepoštenom digitalnom verzijom gravitacije. Iako je svima jasno da upravljanje ovakvim vozilima u teškim prilikama sigurno predstavlja izazov, u samoj igri je gravitacija poprilično nepoštena, a ponajviše će vas iznervirati kada se izvučete iz situacije vezanjem sajle kamiona za omanje drvo, dok iz slične situacije nekoliko sati ranije nije bilo izlaza.

Dodatne otežavajuće okolnosti čekaju najstrpljivije u Hard Modeu koji uklanja oznake sa mapa i naplaćuje skupu cijenu goriva, što su samo neki od strašnijih elemenata u odnosu na one u normalnom modu. Iako sam igrao Year 1 Pass koji uključuje dodatna vozila, skinove i teritorije smještene unutar četiri sezone, ne preporučujem da ga kupujete prije nego probate igru AKO ste novi igrač.

Snowrunner je izuzetno težak i povremeno grozno nepošten naslov koji će nestrpljive brzo razočarati, a one jačih živaca grozno namučiti. Ja se ipak, što se teškaša tiče, i dalje držim predivnog Euro Truck Simulatora II.

PODIJELI
TEGOVI

PODRŽI ME NA PATREONU!

Hvala ti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here