SHKARTART

Crtanje je veliki izvor moje frustracije i zadovoljstva. Godinama se polako i bolno mirim sa onim što jesam kao neko ko nemušto komunicira i bojama i linijama, u nadi da ću jednom prihvatiti i ono što nikad neću biti. Svoje radove sumiram pod imenom Shkartart jer odlično opisuje moj odnos ka umjetnosti, kao i umijeće stvaranja.

DIJETE OVOG GRADA

Dijete ovog grada je serija akrilnih portreta javnih ličnosti koje su u svojim istupima izgovorile da su djeca ovog grada ili su ih tako okarakterisali građani. Serijal je započeo neplanski, crtanjem Bogića Bogićevića za vrijeme njegove kandidature na mjesto gradonačelnika Sarajeva. Planirano je da serijal sadrži deset portreta.

SHKARTART STRIPOVI

U maju i junu 2020. godine kreirao sam seriju stripova u boji koje sam nazvao Shkartart. Iako sam stao sa tim projektom, ime je nastavilo živjeti kao ime koje opisuje sveukupnost mog stvaralaštva. Stripove sam crtao u Photoshopu i otprilike mi je trebalo do sat vremena za svaki strip, od inicijalne ideje do završenog djela.

KOLAŽI

Otkrivši tehniku kolaža u 2020. godini, poželio sam i da sam kreiram neke zanimljive kombinacije.

INKTOBER

Na nagovor multitalentovanog prijatelja Zdravka Cvjetkovića, 2019. godine sam se okušao u globalnom izazovu #Inktober, koji od učesnika traži da stvaraju novi crtež svakog dana oktobra, na osnovu zadanih pojmova. Ja sam odlučio uraditi nešto malo drugačije i kreirati seriju stripova inspirisanih idejama budizma u kojima je glavni lik Buda iz projekta 10001 Buda. Izazov sam finalizirao tek u aprilu iduće godine, a parcijalno sam učestvovao sa sličnim idejama u Inktoberu 2020. i 2021. godine.

INKTOBER 2020 / 2021

INKTOBER 2019