Poluprobavljiv paket nazvan Pinball FX3 – Star Wars™ Pinball: Solo

Uprkos mojoj želji da ih pratim u stopu, Disney štanca Star Wars filmove puno brže nego što ih ja stignem pogledati – zaspao sam za vrijeme Rogue One (jer sam bio umoran), a Solo nisam dosad ni pomislio da pogledam, zbog nedostatka vremena. Znam da su mnogi bili razočarani filmom, ali kako ja ne robujem Star Wars univerzumu, sve je do slobodnih trenutaka i u jedan od tih ću morati uglaviti i ove naslove.

Iako je Solo: A Star Wars Story bio popriličan promašaj, barem što se tiče zarade, to nije spriječilo Zen Studios da objave novi paket tabli kojim se promoviše sam film.

Ovaj put u paketu dobijamo tri table koje mogu suditi isključivo na osnovu njihovih mehanika i igrivosti, a nipošto na osnovu povezanosti sa filmom, što je možda i najbolje što se može desiti.

Nažalost, nakon nekoliko sati provedenih igrajući, nisam se uspio zabaviti onako kako sam očekivao. Moj razlog možda neće biti legitiman za sve igrače, ali Star Wars table postaju sve kompleksnije. Usporedit ću to sa tehničkim pristupom death metalu koji je možda interesantniji muzičarima, ali oduzima mistiku, jednostavnost i štih po kojem je taj pravac i postao priznat, poznat i voljen. Ista je stvar i sa ovim tablama – sada su toliko kompleksne da nije nimalo lako upratiti šta trebate gađati.

Tabla sa temom mlađahnog Hana je prenađiđana različitim elementima. Koju god kameru da sam iskoristio, nisam uspio upratiti rampe i odigrati fluidno. Ovo je jednostavno dizajn koji ne dopušta fluidnost, pa je sama igra isprekidana, što nakon više puta počinje ozbiljno iritirati. Sličan problem imala je i Venom tabla originalno objavljena za Pinball FX 2 – sama blizina rampi, odnosno početak istih na donjem dijelu igraćeg polja onemogućava igrača da precizno pogađa i nastavlja combo nizove. Ukoliko ste ljubitelj Zenovih mini-igara koje se aktiviraju preciznim lansiranjem lopte, na ovoj tabli ih možete otključati nekoliko. One su, po mom neskromnom sudu, najpozitivniji aspekt. U poređenju sa Solo tablom na kojoj glavnu ulogu tumači Harrison Ford, ova je mnogo, mnogo lošijeg dizajna.

Battle of Mimban je donekle jednostavnije, a samim tim i primamljivije građe, no prašnjave teksture i jarki efekti brzo će umoriti oči, pogotovo ako ste po igraćim navikama slični meni, tj. igrate u mraku.

Najbolja od tri table je Calrissian Chronicles posvećena starom prijatelju Hana Soloa, Landu Calrissianu. Calrissian Chronicles je prije svega jednostavnija tabla čišćeg dizajna sa nekoliko skrivenih tajni koje otključavate vještim kontrolisanjem lopte. Najbolje je što je Calrissian Chronicles kolor shemom veoma slična Rebels tabli, pa se oči ne umaraju izložene svijetlosivoj boji.

Solo je još jedan u nizu Pinball FX3 paketa koji su razlog ozbiljnog postavljanja pitanja – je li vrijeme da Zen Studios malo ohane od Star Wars franšize? Elementi se ponavljaju, table postaju sve komplikovanije i komplikovanije, a na svaka dva paketa pronađe se jedna tabla koja je igriva više sati. Nažalost, odavno nismo vidjeli tablu kakva je Episode V, a to je hitno potrebno svim ljubiteljima digitalnog flipera i Star Warsa.

KUPI OVDJE

PODIJELI
TEGOVI

PODRŽI ME NA PATREONU!

Hvala ti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here