Igrao sam: Pinball FX2 The Walking Dead

TWDPinball (1)

Tempirano baš kako treba. U trenucima finaliziranje solidne, ali ne i sasvim odlične druge sezone igre “The Walking Dead”, plod ljubavi i poslovnih odnosa između firmi Zen Studios, Skybound Entertainment i Telltale Games omogućio je svim ljubiteljima flipera i zombija savršenu kombinaciju – oficijelnu fliper ploču Telltaleove zombi avanture. Mnogi bi se mogli upitati kako to da strip verzija The Walking Deada nije dobila svoju tablu jer je možda strip kao medij drag generaciji koja voli i flipere. Iako ne znam pouzdan odgovor, rješenja je mnogo: kao prvo, igra The Walking Dead je hvaljena na sva zvona i već ima određenu publiku koja je voli, bez obzira na strip. Fliper kao igra svjetala, muzike i zvukova već ima povući inspiraciju odakle, a kao treće, barem teoretski gledano, Pinball FX2 nosi oznaku E (Everyone), te bi bilo malo teško integrisati lik Guvernera koji izbija zube maloj zombi djevojčici i onda se ljubi sa njom.

TWDPINBALL

Kako god, Zen Studios ponovo obavlja fantastičan posao. Obimna i poprilično široka tabla donosi poznate lokacije (farma, RV, motel, zvonik…) i vraća likove iz prve sezone igre, tako da su svima omiljeni Lee, mala Clementine, Kenny, Duck i ostali prisutni u svoj svojoj slavi – glasovima, a Lee, Clementine i zombiji i 3D stasom. Na tabli se ima mnogo toga za otkriti, a proći ćete kroz više različitih zadataka inspirisanih izborima iz prve sezone. Kao i ostale Zen Studios table, ni The Walking Dead nije realna simulacija flipera, već odlična i zabavna arkada. Unutar table se kriju okidači za mnoge mini igre kao što su ubijanje zombija snajperom, trenuci razbibrige kada se kugla pretvara u fudbalsku loptu, a napetost poprilično raste kada padne mrak, te morate u jako malo vremena ostvariti određene zadatke na višedimenzionalnoj tabli.

TWDPinball (2)

Ono što se meni nije svidjelo je činjenica da tabla ima jedan ili dva mrtva ugla koji će vam lopticu brzo izbacivati izvan igre sve dok se na iste ne naviknete, ali zna se desiti poprilično frustrirajuća situacija da izgubite lopticu, a tako ste blizu najboljeg rezultata. No ni stvarne table nisu poznate po tome da miluju igrača, tako da te zamjerke čisto ovise od vaše sposobnosti u igri.

Oficijelna The Walking Dead tabla za sjajni Pinball FX2 već je dostupna i na mobilnim i na desktop platformama u vidu DLC-a, a moguće je kupiti na Steam platformi (verzija koju ja recenziram). Daleko od toga da je ovo najbolja tabla koju je inače kreativni tim Zen Studiosa preporučio, ali je nije teško preporučiti ljubiteljima The Walking Dead franšize, pogotovo Telltaleove avanture.

Pinball FX2 – The Walking Dead dostupna je za 2,99€ na Steamu. Osnovna igra Pinball FX2 se može skinuti potpuno besplatno. Zahvaljujem se Zen Studios na ustupljenom primjerku  .

PODIJELI
TEGOVI

PODRŽI ME NA PATREONU!

Hvala ti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here