Igrao sam: Pinball FX2 – Star Wars™ Pinball: Rogue One™

Na svoju veliku žalost i unatoč pomnom planiranju, život mi nije pružio priliku da u kinu pogledam novi Star Wars film Rogue One. U skladu sa vlastitim predviđanjima i pozitivnim iskustvom gledanja Episode VII: The Force Awakens, nisam se začudio kada Rogue One nije osvojio samo srca ljubitelja franšize i kritičara, već i enormnu količinu novca u odnosu na uloženo.

Zen Studios se uključuje u marketinšku akciju i mužnju fanova svojom novom Rogue One tablom za Pinball FX2 koja je danas objavljena (ili će biti objavljena kroz nekoliko sati) na svim platformama na kojima igrate Pinball FX2, sa izuzetkom mobilnih platformi koji će objavu dočekati drugog februara. Čudi pomalo odluka da se tematika filma Rogue One iskoristi za samo jednu tablu, ali hej, šta je – tu je.

Dizajnerski, sa čistim donjim dijelom igraćeg polja i sedam bumpera u gornjem dijelu, tabla me podsjeća na stare fliper mašine dok su iste još uvijek bile uređaji za kockanje, a ne za zabavu. Ograničeni broj rampi mogao bi odati dojam da se radi o suviše jednostavnoj tabli. No važno je ono što ne vidimo golim okom.

Sama tabla sadrži deset različitih misija vezanih za samu radnju filma (srećom, spoileri su vješto izbjegnuti, barem ih ja ne primijetim), a kada se na to sve doda multiball, wizard i zanimljiv video mod, dobijemo puno više sadržaja nego se čini na prvi pogled.

Ono što je zanimljivo kod Rogue One table je činjenica da je blagonaklona ka flipočetnicima, te je sasvim dobar poligon za vježbu vještina igranja, nešto slično kao i Star Wars Rebels tabla. Kad smo već kod usporedbi ove nove table sa ostalim Star Wars tablama, Rogue One se doima kao best off dosta mehanizama koje su raniji demonstrirani na Star Wars tablama. Definitivno nije najbolja tabla sa Star Wars franšizom, ali je smještena pri sredini gornje polovine top liste.

Rogue One sam igrao na Steamu. Zahvaljujem se Zen Studios na ustupljenom primjerku.