Igrao sam: EURO TRUCK SIMULATOR 2 ITALIA

Buongiorno!

Nakon prašine i pustinjskih predjela New Mexica, SCS Software je odlučio završiti izdavačku godinu u stilu, nanovo dizajnirajući mapu Apeninskog poluotoka, odnosno Italije. Italija je i ranije bila dostupna u osnovnoj igri, ali je baš kao i Francuska, sve do objavljivanja dodatka Vive La France, bila poprilično nedetaljna.

Ovaj plaćeni DLC Italiju predstavlja u potpuno novom svjetlu, predstavljajući igračima bogatu talijansku historiju, bujnu i raznovrsnu prirodu, nove destinacije, puteve koji ih povezuju, kao i industriju koja je osnova za produktivnu vožnju kamiona od lokacije do lokacije.

Već ranije prisutnim gradovima pridružilo se 19 novih gradova, od Suzzara na sjeveru, pa sve do Palerma na dalekom jugu i njegovoj najudaljenijoj tački. 11500 novih kilometara povezuje ove destinacije što znači da ćete provesti nekoliko desetina sati vozeći i istražujući područja.

Talijanski okoliš je melem za oči. Prava je radost za srce, dušu i oči uživati u mediteranskim blagodetima ukoliko ste, kao i ja, zarobljeni u hladnoći i sivilu grada u kojem živite. Pompozna arhitektonska ostvarenja i historijski važne lokacije čine Italiu najvjerovatnije vizuelno najraznovrsnijim dodatkom dosad, što je popriličan uspjeh razvojnog tima. Smjenjivanje prirodnih ljepota i vještački kreiranih tunela i mostova doima se kao pokretna razglednica koja vam se otkriva ispred očiju, a ručno savijane ceste, autoputevi i kružni tokovi oko gradova natjerat će vas svojom kompleksnošću da dobro pripazite kojom brzinom voziti jer je mogućnost sudara i fulanja smjera, baš kao i u DLC-u New Mexico za American truck Simulator izrazito velika.

Nove industrijske grane su dobrodošla novotarija, iako ne predstavljaju poseban problem ni izazov za iskusne kamiondžije.

Baš kao i francuski DLC, i ovaj ima povisoku cijenu od osamnaest eura koja će biti sasvim opravdana i dobrodošla ukoliko o istoj diskutuju vozači-fanatici, ali ako ste pridošlica u svijetu Euro Truck Simulatora 2 i nemate pretjeran pik da vozite baš Italiju, možete sačekat i sniženje ili drugu priliku da nabavite ovaj DLC. Ono što vrijedi napomenuti, a što nije baš naglašeno je da ukoliko posjedujete sve DLC dodatke za Euro Truck Simulator 2 na Steamu trebate pronaći ETS2 Map Booster koji će vam omogućiti dodatnih petnaest posto popusta na najnoviji DLC.

Euro Truck Simulator 2 Italia sam igrao na Steamu. Zahvaljujem se SCS Software na ustupljenom primjerku.