Pikselizacija: WILL FIGHT FOR FOOD: SUPER ACTUAL SELLOUT: GAME OF THE HOUR

wfff0

Kad sam bio mlađi i neupućeniji u svijet video industrije, odnosno ono što se dešava iza bine, bio sam poprilično kategoričan po pitanju ljubavi i mržnje ka video igrama. No upoznavajući se sa sistemima i trudom koji je potreban kako bi se napravila jedna video igra, bilo kakva, omekšao sam i postao poprilično dobroćudan. Ne tetošim izdavače kojima igra košta pedeset eura jer je očigledno da takvi žive od proizvodnje i prodaje zabave, no poprilično sam dobroćudan kada su u pitanju nezavisni izdavači, mali ljudi koji se trude da budu primijećeni u digitalnom okeanu.

Koliko god sam se trudio da pronađem nešto za sebe u igri čudnovato dugog naslova Will Fight for Food: Super Actual Sellout: Game of the Hour, ne postoji lijep način da ovo kažem: ovo je jedna loša igra.

wfff1

Bilo mi je potrebno punih trideset i sedam minuta da prekucam Will Fight for Food: Super Actual Sellout: Game of the Hour. Susretao sam se sa slično kratkim naslovima, tako da mi dužina ni na koji način nije odredila mišljenje o kvaliteti naslova, već sam nedostatak kvalitete. Will Fight for Food: Super Actual Sellout: Game of the Hour je dobro zamišljen na papiru, ali realizacija je ništa manje od katastrofalne. Naslov predstavlja mješavinu 2D brawlera sa užasnom nepreciznim i loše integrisanim kontrolama (koliko je teško programirati tri vrste udaraca i kretanje u četiri smjera?) i neke vrste interaktivne priče koja se priča kroz seriju apsurdnih dijaloga koji bi trebali biti smiješni, samo što nisu. Da sloboda mišljenja ostane nedodirljiva, reći ću da je humor čudan i da mi nije legao, a volim zaista različite vrste šege, šale i pošalice.

wfff2

I ovdje završava moja priča o Will Fight for Food: Super Actual Sellout: Game of the Hour. Igra koja više liči na prototip Flash naslova koji igrate unutar pretraživača našla se na Steamu po cijeni od 5 eura, što je zaista mnogo za ovaj naslov, pogotovo kada uzmeš u obzir da za 5 eura možeš nabaviti neke odista fantastične naslove, pa čak i cijele pakete igara kroz sisteme kakvi su Humble Bundle.

Will Fight for Food: Super Actual Sellout: Game of the Hour je dostupan na Steamu. Zahvaljujem se Pyrodactylu na ustupljenom primjerku.