Igrao sam: PINBALL FX2 – STAR WARS™ PINBALL: STAR WARS REBELS™

pinballrebelslogo

Svi su u posljednjih nekoliko mjeseci apsolutno ludi za Star Wars franšizom. Čak i najzagriženiji mrzitelji prodaje LucasFilma Disneyu vjerno prate šta se dešava sa novom epizodom u filmskom životu Star Warsa (ne želim riskirati pokušaj atentata snajperom, ali meni dosad objavljeni materijali izgledaju odlično).

Zen Studios prati zbivanja na holivudskom nebu i sukladno tome, a i posjedovanjima licenci lansira nove table za odlični Pinball FX2. Iako nema ni pune dvije sedmice kako je Zen Studios objavio tablu inspirisanu novim Avengers filmom Age of Ultron, nedugo nakon objavljivanja te slijedila je tabla inspirisana Star Wars animiranom serijom koja se od 2014. godine prikazuje na Disney Channelu.

Kako nisam gledao Star Wars Rebels, neću suditi koliko je vjerno svijet iz serije prenešen na tablu, iako čvrsto vjerujem u vjerodostojnost jer se Zen Studios već pokazao iskusnim na tom polju. Kako se serija Rebels emitira na dječijem kanalu, tako će i Rebels tabla najveću popularnost temom i mehanikom steći među početnicima u igranju digitalnog flipera, kao i mlađim igračima. Ova šarena tabla sastoji se od glavnog dijela, te manjeg izdvojenog koji se aktivira za vrijeme igranja Chopper moda u kojem fliperima kontrolišete malog androida koji za cilj ima zadržati loptu na polju i aktivirati njome brodski štit.

pinballrebels1

Igranje Star Wars Rebels table je lako i zabavno. Tabla je šarena, pregledna i pristupačna, bogata svjetlima i animiranim likovima koji na svu sreću ne smetaju praćenju akcije na polju. Najznačanija odlika ove table je milosrđe ka novim igračima. Side drain je skoro nepostojeća pojava, a glavnu opasnost predstavlja mrtvi ugao na sredini ploče koji često loptu pošalje ka dolje, što se može veoma brzo srediti sa laganim mrdanjem table. Modovi su također veoma jednostavni, a uočiti ciljeve istih ne predstavlja nikakav problem zahvaljujući jarkom dizajnu i preglednosti. Većina modova zahtjeva preciznost u lansiranju lopte, ali su rampe poširoke, te vježbanje tehnike i osvajanje bodova na ovoj tabli predstavljaju užitak. Igra nudi i tri različita multiball moda, a multiball se veoma lagano starta, te je zabavan – kako već svako žongliranje željeznim kuglama može biti zabavno.

Star Wars Rebels nije samo najpitomija Star Wars tabla, već i u samom vrhu laganih i pitkih Pinball FX2 tabli. Kao stvorena je za početnike i one koji žele usavršavati tehniku kontrole i lansiranja lopte, te je definitivna preporuka za brzu kupnju odmah po skidanju Pinball FX2 naslova.

Nova Star Wars table dostupna je na Steamu. Zahvaljujujem se Zen Studios na ustupljenom primjerku.