Igrao sam: Pinball FX2 – Marvel's Ant-Man

antman

Od svih superheroja sa kojima sam se susreo kroz ovaj ili onaj format, Čovjek Mrav najvjerovatnije zaslužuje titulu heroja kojeg niko ne zna. U razgovoru sa više osoba različitog stepena stripovskog znanja, nijedna nije mogla dati nijedan podatak o malešnom heroju Marvelovog univerzuma.

Čini se da će interesovanje rasti zahvaljujući novom filmu koji već sada dobija epitete zabavne i uzbudljive vožnje. U skladu sa pravilima ranije saradnje između Zen Studiosa i Marvela, Pinball FX2 dobija svoju oficijelnu Ant-Man tablu koja je, u nedostatku boljih riječi, superzabavna. Ant-Man tabla za Pinball FX2 dostupna je na PC-ju, konzolama i mobilnim platformama i sadrži mnogo elemenata filma, ali ne otkriva samu radnju istog, što je čini savršenim marketinškim oružjem za one (pretpostavljam rijetke) koji na osnovu igre žele pogledati i film.

Na prvi pogled tabla izgleda poprilično siromašno ukoliko ne uzimamo u obzir lijepo dekorisane zidove. Međutim, kako krećete igrati shvatate da su modovi prikriveni i da se dosta njih aktivira preciznom kontrolom lopte. Tabla posjeduje dva skillshota od kojih se navodno teži koji počiva na iznimnom korištenju sile preciznog udarca meni dokazao kao lakši.

Svjetleći atom koji možete gađati uveliko podsjeća na Ringmastera iz stvarnog flipera Cirque Voltaire. Princip je isti, s tim što Pinball FX2 sebi može dopustiti kršenje pravila fizike. Kada dovoljno puta pogodite atom, on će se početi smanjivati, a na kraju će postati dodatna lopta u multiball modu. Meni najdraži mod je smanjenje lopte na mravlju veličinu, što će rezultirati kombinacijom panike i oduševljenja dok pokušavate očima upratiti minijaturnu loptu.

antman1

Pored osnovnog polja, igra sadrži i polje ispod glavnog igraćeg, kao i Cassie mini igru u kojoj ćete morati precizno tajmirati udarce ukoliko želite spasiti loptu koja je krenula iscuriti na lijevu stranu. Ovu mini igru još uvijek nisam svladao i poprilično mi je iritantna, a sudeći po komentarima igrača – nisam jedini.

Multiball modovi počinju sa zaključavanjem lopti i poprilično su haotični, ali omogućavaju i dobru kontrolu udaraca jer je tabla dizajnerski čista.

Pored muzike koja drži vodu i omogućava igraču da se koncentriše na dešavanja na tabli te nenametljivih glasova i efekata, ne mogu, a da se iznova i konstantno ne divim metaliziranom znanstvenom osjećaju koji ova tabla pruža, kao i odličnoj paleti boja koje omogućavaju igraču da igra duge partije bez prekida.

Najnovija tabla najproduktivnijeg dizajnera Zen Studiosa Zoltana Varija je poprilična suprotnost onoga što je Zoltan dosad radio. Ant-Man tabla je čista, lagana i precizna i uprkos bočnom curenju i iritantnoj mehanici Cassie mini igre, ovo mi je najbolja Zoltanova tabla nakon sada već klasičnog Paranormala, ali i jedna od najboljih tabli u bogatom katalogu materijala sa potpisom Marvela.

Marvel's Ant-Man tablu sam igrao na Steamu. Zahvaljujem se Zen Studios na ustupljenom primjerku.

PODIJELI
TEGOVI

PODRŽI ME NA PATREONU!

Hvala ti!