Čuda moderne tehnologije

Dakle, nisam lik koji kopira raznorazne linkove i dijeli ih okolo, ali ovo može značiti spas za sve nas ovisnike o socijalnoj mreži Facebook.

Većina vas ima taj komoditet da Facebook ne koristi uopšte ili koristi za lične potrebe. Ja nisam toliko ovisan (izbrisao sam ga nekoliko puta), ali kad sam na njemu, visim na njemu. Još je gore što ga koristim za promociju bendova, dešavanja, svega i svačega.Ono što zajebe haman svaku socijalnu mrežu su različite nadogradnje i ispravljanje onoga što radi. Pogledajte šta je ostalo od Myspacea.

Uglavnom… za sve vas koji mrzite ove zajebancije koje Facebook lansira u zadnjih godinu dana, Social Fixer je rješenje.


Social Fixer je add-on, ekstenzija, plugin, kako god ga želite nazvati za sve vrste browsera, barem one najpopularnije (ja koristim Firefox i Chrome). Omogućava vam da nakon instalacije odradite kompletan redizajn Facebooka.


Evo šta sam ja promjenio kod sebe:– onog govneta od tzv. tickera sa desne strane više nema;
– ukinuo sam sve sponzorske oglase jer su kretenski
– ukinuo sam ”top news”, vratio stari news feed;
– riješio se iritantne ”enter” komande na komentarima (ono kad roknete enter da pređete u novi red, a on vam objavi komentar);
– vratio najsvježije novosti na sami vrh News Feeda;
– ukinuo kretenski pop-up kada gledam slike unutar galerije;
– inbox se poredao kako treba, najnovije poruke prve – postoji čak mogućnost da ugasite da vam spašava chat poruke u inbox!


Ne znam jesam li još nešto sredio, uglavnom, sada mi roka Facebook u fazonu onog starog, originalnog, kakav je bio. Nema više problema sa chatom, nema više štopanja, zajebancije sa listama podijeljenim po nekim kretenskim logikama…


SOCIAL FIXER je totalni spas. Mislim da vam neće biti problem snaći se. Pitajte mene ako vam treba, a ako ni ja ne budem mogao pomoći, imate zajednicu na SF forumu, oni hoće sigurno.


http://www.socialfixer.com