ŠTA JE PJESNIK HTIO DA KAŽE: “HELLVIEW: Izgubljena Poezija 2005-2012”

Naslovnica Hellview

Ljudi,

drago mi je što sam došao do trenutka pisanja ovog teksta. Iako sam u predgovoru ove zbirke napisao o čemu se radi (predgovor je najiscrpniji dio materijala), ovdje ću dati kraće objašnjenje.

“HELLVIEW: Izgubljena Poezija 2005-2012” je zbirka pjesama (ne, ne pjevam, imate sreće ovaj put) koje su nastale u periodu od 2005. do 2012. godine.

Zbirka se sastoji od tri dijela: CEREBRUM sadrži trideset i pet pjesama objavljivanih pod nekoliko pseudonima, POSTHUMNO donosi pjesme koje nikad ranije nisu objavljene, a ROCK'N'ROLL dio sadrži tri teksta sa tekstovima koji se nisu našli na album “Savršeni Krug” benda Motherpig. Depresija, suicid, alkohol, negiranje, politika, odrastanje, ljubav, žene. Klasični asortiman u izlogu moždanog granapa jednog adolescenta.

Da Vam ne bih tračio vrijeme ovdje, u predgovoru piše sve o tome kako je došlo do toga da ja pišem poeziju, kako sam pjesme izgubio, pa ih našao i zašto sam na kraju krajeva sada odlučio pod pravim imenom objaviti materijal koji će naredne godine napuniti deset godina.

U .rar paketu nalaze se tri formata – .epub, .mobi i PDF, pa poslužite se onim koji Vam najviše odgovara. Download je besplatan jer mislim da nema smisla da vam naplaćujem bilo šta, a nije ni materijal na kojem sam aktivno radio.

Zamolit ću Vas da podijelite ovo sa svima koje bi moglo interesirati.

Također, ukoliko imate Goodreads profil, posjetite stranicu knjige OVDJE i dajte ocjenu i/ili napišite svoj sud. Bit ću zahvalan na svakom vidu promocije.

Što se tiče papirnog izdanja, trenutno sam u finansijskoj nemoći, te će ono pričekati bolje dane, ali i kada ga budem štampao, u pitanju će biti strogo ograničeni dvocifreni broj primjeraka.

Hvala svima koji skinu i podijele. Ugodno čitanje!

Arnel Šarić - Hellview: Izgubljena Poezija 2005-2012 (459 downloads)

 

PODIJELI
TEGOVI

PODRŽI ME NA PATREONU!

Hvala ti!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here