POZIV NA ROCK'N'ROLL SPEKTAKL!

Evo, Vaš najdraži bloger Vas poziva na dernek, a Vaše je da dođete i pozovete sve svoje prijatelje 🙂

Klub AG i Snake Eater Management Vas sa radošću pozivaju na najveći rock’n’roll dernek u Sarajevu: proslavu šezdeset i šest godina rock’n’rolla – proslavu šezdeset i šestog rođendana Iana Lemmyija Kilmistera!

2011. je godina kada svjetski poznat, najglasniji rock’n’roll bend na planeti Motörhead slavi trideset i pet godina postojanja. Trideset i pet godina neumornih rock’n’roll avantura i trideset i pet godina odgoja budućih generacija rock’n’rollera. No cijeli show ne bi postojao da nije jednog čovjeka – Iana Lemmyija Kilmistera.

Lemmy je rođen 24.12.1945. godine u mjestu Stoke-on-Trent u Engleskoj i prije osnivanja Motörheada svirao je u bendovima Hawkwind, Rocking Vicars, Sam Gopal, kao i mnogim drugima. Njegov životni stil koji se jednom rječju može opisati kao rock’n’roll godinama je inspirisao pojedince, bendove i umjetnike. Voljeli ili ne voljeli Motörhead, voljeli ili ne voljeli Lemmyija, njegovu iskrenost, iskustva sa drogama, alkoholom i ženama, njegove tekstove ili smisao za humor (a svi znamo da ga ima!), on je ličnost koja se mora poštovati.

Sarajevski bend Snake Eater rođen je u martu 2010. godine i čine ga osobe odgojene na rock’n’rollu, Motörheadu i Lemmyijevim životnim svjetonazorima. I nije ni čudo što je upravo ovaj bend prošle godine odlučio da po prvi put u Sarajevu javno i glasno bude proslavljen Lemmyijev rođendan.

Ovaj put, dernek se nastavlja u Klubu AG, 24.12.2011. godine. Snake Eater će izvoditi svoje pjesme, probrane hitove Motörheada, par specijalnih iznenađenja, a za dodatnu zabavu će biti zaslužna Jack Daniel’s ekipa koja će zagrijati atmosferu do trenutka topljenja polarnih santi! Više od dva sata sulude rock’n’roll zabave!

A ove, kao i prošle godine slavimo rođenje još jednog rock’n’rollera – na isti dan kao Lemmy rodio se i bubnjar Snake Eatera – SEJO! Sejo puni pola Lemmyijevog staža, trideset i treća kuca na vrata!

Spremite se za glasni rock’n’roll i specijalno niske cijene Jack Daniel’sa, kao i Lemmyijevog omiljenog pića – Jack-Cole!

U noći sa dvadeset četvrtog na dvadeset peti decembar budite u klubu AG, proslavite rođenje Lemmyija Kilmistera i bubnjara Seje. Što bi rekao Lemmy…

ROCK OUT WITH YOUR COCK OUT!

Cijena ulaznice je 6 KM, od čega su 3 KM konzumacija.


O BENDU SNAKE EATER

Oni su seksipilni, oštri i brzi. Oni su predatori, rock’n’roll virusna infekcija. Oni su kvintet rock’n’roll frikova čija je jedina funkcija i cilj širenje rock’n’roll zvuka. Oni su Heteroseksualci Intelektualci, tvorci neponovljivog HIGH VOLTAGE ROCK zvuka… 

Oni su SNAKE EATER!

Sve je započelo u jednoj martovskoj noći 2010. godine kada je vokalu Sharanu na pamet pala ideja da osnuje rock’n’roll bend. Dugo se o tome pričalo i dumalo, ali se nikada nije realiziralo. Sharan je poslao poruku svojim prijateljima Emiru (bas gitara), Seji (bubnjevi) i Atifu Anarhiji (gitara) i spomenuti kvartet je snimio prve autorske snimke u jednom sarajevskom podrumu.

Na jednom od divljih, neobuzdanih derneka Atif Anarhija je pustio snimke SNAKE EATERA Gligoru aka GG-ju koji se oduševio onim što je čuo i ponudio svoje tijelo i umijeće na poziciju drugog gitariste u bendu. Time je SNAKE EATER postao kvintet i rock’n’roll destrukcija je mogla otpočeti.

Sa znanjem i iskustvom koje godinama hrani sarajevsku alternativnu scenu, petorica seksualno privlačnih mladića zaglavljenih u brzom svijetu odlučili su da se popuste svojih ličnih preferenci i bendova u kojima su svirali razne oblike metal, punk i hardcore muzike, te da svojom ličnošću, glasom, stasom, stilom i profilom vrate u Sarajevo ono što je godinama nepravedno falilo – ROCK’n’ROLL.

Među prvima je njihov zvuk i stav prepoznao svjetski poznat Motörhead, a rock’n’roll Bog Lemmy Kilmister im je dao blagoslov da svake godine organizuju rođendansku proslavu u njegovo ime…


Ako volite bendove kakvi su Motörhead, AC/DC, Airbourne, Turbonegro, Danko Jones, Tifa, Partibrejkers, Majke, George Thorogood & The Destroyers, ako vam tekstovi o ženama, alkoholu, nedopuštenim supstancama, ženama, alkoholu i seksu bude libido i tjeraju krv na ključanje, ako ste u stanju podnijeti HIGH VOLTAGE ROCK i pomoliti se na hramu Heteroseksualaca Intelektualaca, dobrodošli u Električnu Crkvu… 

Mi smo Snake Eater, Vatra i Led
Snake Eater, i bio je red
Snake Eater, SAMO Rock’n’Roll
Mi smo Rock Carevi, to je naš fol! 


SNAKE EATER NA TNT TV-u!

Snake Eater je prije nekih sedam dana snimio set svojih pjesama i obradu bendova Hawkwind / Motorhead u studiju “BlackBride” pod snimateljskom i producentskom palicom Zorana Zoke Todorovića. Ovak audio i video materijal emitovao se na Televiziji Istočno Sarajevo sedamnaestog novembra 2011. godine. Ako ste propustili Vaše omiljene Intelektualce Heteroseksualce i njihov High Voltage Rock, ne očajavajte! Cijeli snimak je dostupan na internetu. Pogledajte odmah!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=UsRO0G26p6s]

ili samo obrada Motorheada / Hawkwinda:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=bspR5bwXypA?rel=0]