Nasapunjam vam majke

Nakon dana vožnje u sarajevskom gradskom prijevozu, najbolje što možete učiniti za sebe je oprati ruke. I to prvo uradite, pa tek onda sve ostalo što radite kad dođete kući. Danas sam perući ruke zapazio jednu veoma zanimljivu pojavu – bocu tečnog sapuna. Pogledajte ovu bocu:Na prvi pogled pomišljate da je autor lud i da je imao vremena i volje da slika skoro praznu bocu sapuna proizvođača “Mercator”. No ako Vam autor ove fotografije priloži još jednu, vidjet ćete da je ludilo i više nego opravdano.

Ovo je slika etikete dotičnog sapuna koja nam otkriva da ne samo da je u istoj boci i tečni sapun i tekući sapun, već da zavisno od vlasnika ruku, sapun miriše kao kombinacija breskve i jagode ili kajsije i jagode!

 U nevjerici ovim nevjerovatnim otkrićem, okrećem i slikam i zadnju etiketu koja mi objašnjava puno toga. 


Iako je navodno sestavine, sastojak i ingridients sapuna isti, otkrivamo da će slovenske i srbijanske ruke biti njegovane i betainima iz kokosovih ulja, u čemu neće moći uživati vlasnici bosansko-hercegovačkih i hrvatskih ruku. Također, otkrivamo da ista vrsta sapuna miriše kao kajsija i jagoda kada ruke njime peru Srbi, dok na rukama Hrvata i Bosanaca i Hercegovaca (da li u Bosance i Hercegovce spadaju i konstutitivni narodi ili ne, nije navedeno) ovaj sapun miriše potpuno drugačije, kao kombinacija breskve i jagode!!!


Mislim da je ovo savršena tema za forum Srpske Krajine, Bosna Centra i Poskok.info portala o genetskom porijeklu ruku ovih naroda, a u međuvremenu, ja idem sapunjati majke ovima što dizajniraju i odobravaju etikete u “Mercatoru”. Ni ispiranje očiju vam neće pomoći.


PODIJELI
TEGOVI

PODRŽI ME NA PATREONU!

Hvala ti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here