Igrali ste genijalne igre, gledali ste glupi film, ali jeste li čitali DOOM romane?

image

Inače nisam lik koji voli bilo gdje, a pogotovo ovdje kršiti bilo čija i bilo kakva prava, ali sada moram jer je ovaj materijal nedostupan u elektronskoj formi, a cijene knjiga se kreću i po 120 dolara, što je notorni bezobrazluk. Bila bi apsolutna šteta da pravi istinski fanovi ne znaju za ovo blago.

image

Davno, kada su i programeri video igara bili štovani kao rock’n’roll zvijezde, svjetlo dana i tamu noć ugledali su DOOM i DOOM II, najvjerovatnije dvije od najboljih FPS igara svih vremena. Ludilo kakvo je DOOM teško je opisivati, zato i neću gubiti vrijeme ovdje, no spomenut ću da je dvojac Dafydd Ab Hugh i Brad Linaweaver svijetu ponudio i četiri romana DOOM tematike, zasnovana na radnji prvi dvije DOOM igre, ali bez striktnog praćenja radnje igara, iako i toga ima u jednom trenutku. Ove knjige izašle su u štampanom izdanju i nikada nisu doživjele reizdanje u elektronskom obliku, a ni štampano izdanje već godinama nije u ponudi. Ako sam pogledate omote ovih knjiga, znat ćete o kakvom se sjajnom trashu radi koje sam MORAO PONUDITI na download, jednostavno sam morao, pa nek me hapse ili neka naprave reizdanja, da kupim za Kindle.

Ove elektronske verzije knjiga nisu oficijelna izdanja, već su dijela koja su skenirali i u PDF i MOBI pretvorili vrijedni fanovi. Hvala im.

KLIK i DOWNLOAD, šta da vam kažem….