Fender Blender #1: Šolja, medo, lopta

Blender je odličan (barem za moje potrebe) i u potpunosti besplatan 3D softver kojeg možete koristiti za animiranje, modeliranje, digitalno vajanje i slična čudesa. Sinoć je objavljen na Steamu, a inače se može skinuti na www.blender.org. Pošto mi se draga bavi ovim poslom, kod mene se rodilo interesovanje za tematiku, ali se baš nisam našao u korištenju Maye i 3ds Maxa. Zato je Blender, sa svojim minimalnim pristupom i dovoljno snage kao savršen izbor za mene.

Nikad ga ranije nisam koristio, a radio sam jedanaest sati dosad u njemu, stvorivši uz pomoć uputstava ova tri predmeta. Na medi sam najviše i uspješno eksperimentisao, napravivši ovaj sprženi ožiljak na obrazu, dok loptom nisam pretjerano zadovoljan, ali taj projekt se pokazao kao nadmoćan, čak ni nadnaravna količina početničkog entuzijazma i zaleta mi nije pomogla u susretu sa višestruko kompleksnim uputstvima.

Sviđa mi se ovo što sam dosad uradio, a što je još važnije, sviđa mi se ovo. Pa ću i nastaviti, a ovdje ću tu i tamo stavljati radove.

Krigla

Tediber

lopta