EKSKLUZIVNO: Zašto smo ispušili baraž?

Jučer je na Lužu pred hiljadama navijača bh reprezentacija ubijena u pojam, dezintegrirana na atome, smrvljena u prah od strane portugalske reprezentacije. Šest komada u našoj mreži, dva komada u njihovoj. 


Vođeni činjenicom da imamo pripremljene izgovore za sve, ekipa ovog bloga odvažila se da provjeri te izgovore i da vidi ko je zapravo kriv što smo ispušili baraž. 

Naša ekipa došla je u posjed zanimljive fotografije koja prikazuje Nerdluckse, zlokobne vanzemaljce koji su još sredinom devedesetih sijali strah i trepet, ali na košarkaškom parketu, kada su najboljim igračima NBA-a oduzeli talente. Da li je to bio slučaj i sa Bosnom i Hercegovinom sinoć? Što bi rekao Dino Merlin, ostaće istine dvije, jedna da dali smo dva komada, a druga da u našoj mreži bila je parada . 

Nije bolan do naših igrača, frljave igre, demotivisanog tima, smrtne neuigranosti, pogubljenosti na terenu, jačine portugalskog tima kojeg predvodi onaj cigan, onaj firgoš, dabogda vruć katran kurcem m’ješ’o, šupka, pedera i sise koji se usudi da nama, NAMA, da gol sa trideset metara, već je do…