Deda Mraz je četnik

Sjećam se. 


Prvi put sam ga sreo nekad krajem osamdesetih. Ne znam kako, ali uspio je proći sve sisteme sigurnosti u Energoinvestu gdje mi je mama tada radila. Roditelji su ga tapšali po ramenu, ali nas djecu nije mogao zavarati. Osjećali smo taj zadah smrti, čak nismo trebali ni sjesti na koljeno tom stvoru. No ipak su nas tjerali… neka djeca su plakala i vrištala. Bila su odvedena i više se nisu vratila u salu. 


Ja sam stajao u redu i čekao trenutak da me prozovu. Znao sam da nemam ništa od bježanja. Mogao sam bježati, ali nisam bio sposoban da se sakrijem. Znao sam da je hipnotizirao sve svojim dubokim glasom i plavim očima. Kada je došao red na mene, moja vlastita majka, izdajica sina svoga, ona me je lično podigla i posjela na krilo tom gadu, tom monstrumu. Nisam želio plakati, ali suze su same krenule. I onda sam vidio njegovo pravo lice. Bijela brada počela je crniti, crvena uniforma se iz pliša transformisala u vučje krzno prošarano kožnim remenima. Njegovi do tog trenutka sređeni nokti postali su crni i prljavi, a plave oči plitke i crne kao pakao kojeg niko živ do ovog trenutka nije vidio i ispričao priču o njemu. Crvena kapa se uspravila i iz nje se spustila prljava, masna kosa, a na kapi su užarena slova ispisivala četiri slova C uokvirena teškim krstom. Kasnije sam saznao da je to S napisano na ćirilici.


Najveći užas nije bila transformacija čistog zla iz naizgled naivnog tijela, već pogled na moju majku koja mi je govorila da zagrlim Dedu, sad će ona mene slikati sa Dedom. Shvatio sam najveći užas od svih… niko od njih ne vidi Istinu. Niko ne vidi Činjenicu. A ja sam bio svjestan.


DEDA MRAZ JE ČETNIK.


Tad sam ga zadnji put vidio, a nedavno me je jedan natpis potpuno uznemirio. Znao sam da se Obožavatelj Koze vratio, Onaj Što Slavi Prljavo, Crna Duša je opet bila u gradu i udario je na najnježnije, na one koji se ne mogu odbraniti… na djecu. I to djecu u vrtićima.


Sreća je da su Princa Tame uspjeli razotkriti roditelji koji su se po hitnom postupku javili Rijasetu koji je urgirao da se On, prokleto mu ime, lice i naličje bilo, ne pušta u vrtiće. Vidite, taj Gad je kao vampir. On ne može ući u prostoriju ako nije pozvan i to je jedini način da ga se izbaci.


Malo pomalo shvatio sam čitajući zabrinute natpise Rijaseta i zabrinutih roditelja da je Sin Zla odgovoran za genocid, silovanja i neizmjerna razaranja, te vjerujem da ako mu se dopusti, opet će nasrnuti i izvršiti silovanje i razaranje djece, ali i genocid, ako ga kao takvog možemo poimati uzimajući u obzir samo djecu. Zločin je zločin, a ovaj Deda Mraz, ovaj Četnik, on je spreman to da uradi opet i opet i opet!


Moja je dužnost, moja je dužnost kao osobe koja je preživjela susret sa ovim monstrumom da upozorim djecu i roditelje na sljedeće:


1. Ne primajte poklone od njega! To su pokloni napojeni krvlju i najedeni užasom! Svaki poklon koji pokloni taj tobože dobri djedica finansira novi metak koji će ubiti novo palestinsko dijete, finansira novu čašu Coca-Cole koju će popiti izraelsko dijete da se popiša na grob svom zakletom palestinskom neprijatelju!


2. Ne puštajte filmove ni muziku gdje se spominje On! U dom Vaš donijet će Srbiju, Božiće, Rock’n’Roll, Pederluk, djeca će htjeti pročitati Hunter S. Thompsona prije nego Fatmira Alispahića, prije ISK nego Saff, prije Queen nego ilahije i kaside, sve te zle, izopačene, od Boga Jedinoga proklete stvari koje degradiraju ljudska bića, čak i žene i djecu!!!


3. Čim posjednete svoje dijete u njegovo krilo, u domu Vašem gnijezdo će sviti zlo socijalizma i komunizma, doba kad su religijske slobode bile ograničene, sputane i zabranjivane, Manifest iz 1848. će zamijeniti Svetu Knjigu, a budit će se sjećanja na Prokletnika Bravara koji je i doveo do toga da našu djecu ovaj Četnik, ovaj Izrod u crveno-bijelom siluje i određuje kao žrtve genocida.


4. Oni koji su progutali u mamac i udicu reći će vam da ste uskogrudni, paranoični, zatucani, ograničeni, koristit će se širokim dijapazonom negativnih pojmova da vas ubijede da je sve u cilju zabave i druženja djece i da Deda Mraz NE POSTOJI, da je to samo osoba sa lažnom bradom, u posuđenom odijelu. Ali sjetite se jedne dobre rečenice u trenucima kada vas budu olajavali psi što njuše krvave tragove i raduju se golom mesu na malim ekranima: Najveća prednost Vraga je što je ubijedio čovječanstvo da ne postoji!


Ja sam preživio Deda Mraza i sada, godinama kasnije, kada su mi kose sijede, a ruka se trese, pišem ovo pismo u nadi da će neko shvatiti… DEDA MRAZ JE ČETNIK, PEDER, JEVREJ i ROKER GOTIČAR.


NEMOJTE PRODATI SVOJU DJECU!!!