Brza misao

Brza misao:

Ne volim prelivode, ne volim ljude koji svjesno djeluju i nesvjesno ugrožavaju vlastiti integritet lickajući se sa drugim prelivodama. Ne volim ljude kojima je važnije da prodaju govno nego da izgrade integritet i identitet. Većina uspješnih ljudi u BiH je upravo ovakva, prelivode bez lica i naličja, osobe koje se smješkaju i znaju šutiti gdje začepiti treba.

Nikad nisam bio takav i nikad neću biti. Nije da mi je to najpametnija odluka u životu, ali je jedina koju poznajem i jedina u koju vjerujem. Volim misliti da postoji određeni set persona u mom životu koji me vole i zbog toga. Ponekad strašno patim jer smatram da nisam učinio ništa, kako cijeli život guram ideje i nikako da prevalim preko brda koji me dijeli od ono malo blagostanja koje zaslužujem. S druge strane, razmišljam o mogućem susretu sa osobom koja je ja u jednom trenutku na mapi, nekim novim JA koji je mlađi/a od mene i koji će imati potpuno pravo da uperi prst u mene i kaže: “IZD’O SI PIZDO.”

Jer ako se to desi, znat ću da nisam izdao ništa drugo doli samog sebe, a to je poraz.

S druge strane, možda ja zapravo ništa ne znam o životu, možda sam osoba koja ima dvadeset i sedam godina i koja je previše vremena provela u krucijelnim trenucima odrastanja zatvorena u režiju dvjestodvojke pričajući ljudima, ali ne i sa ljudima. Možda je sasvim normalno biti prelivoda, možda je to evolucijski stadij, možda nas je do toga dovela situacija. Možda je sasvim normalno da cijeli ljudski rod ljubi guzice jer su obrazi ionako od govana.

Možda. Ne znam. Nikad neću saznati.